De Duits-Nederlandse beurs voor grafische kunst in Borken (Westfalen)

De Duits-Nederlandse beurs voor grafische kunst nodigt sinds 1988 elk jaar in het eerste weekend van maart uit voor een levendige uitwisseling. Ze staat in het teken van de artistieke grafische kunst, gedrukte originele kunst en bevordert tevens actief en langdurig de wederzijdse uitwisseling van cultuur tussen de buurlanden Duitsland en Nederland. De beurs is succesvol: jaarlijks bezoeken rond 2.500 mensen uit beide landen de drie dagen durende beurs.

Het spectrum van de kunst is breed: van seriedruk tot kunstboeken tot werk uit verschillende media tot aan fotografie.

Bij 70 stands kunnen kunstenaars, galerieën, kunstverenigingen, boekhandels en fotografen hun werk presenteren. Een vakkundige jury verdeelt op grond van de ingezonden werken de 70 beschikbare stands.

Bekendheid voor de artistieke nakomelingen: sinds 2007 zijn studenten van de grafische opleidingen en van de fotografieopleidingen van verschillende universiteiten uitgenodigd hun werk op de beurs te presenteren en daarmee hun werk onder de aandacht te brengen.

De beurs is niet alleen een verkoopplek, ze is tevens een forum voor Duitse en Nederlandse vrienden en mensen die in de grafische kunst actief zijn, en voor iedereen die plezier beleeft aan het op ongedwongen wijze, grensoverschrijdend, met elkaar contact te hebben over kunst.

Wil jij met je kunst er bij zijn? Dan kun je hier meedingen.