Grafiekprijs van de Duits-Nederlandse Grafiekbeurs

In 2023 vindt de Duits-Nederlandse Grafiekbeurs in Borken voor de 35e keer plaats. De stad en Kreis Borken roepen als organisatoren daarom een internationale grafiekprijs in het leven en kijken hierbij verder dan de grensregio en buurlanden.

De prijs is niet beperkt tot Duitse en Nederlandse kunstenaars. Alle kunstenaars die professioneel werkzaam zijn in de grafische kunsten (etsen, tekenen, houtsnede, zeefdruk, etc.) en wonen en/of werken in de Europese Unie (inclusief kandidaat-lidstaten) kunnen aan de concours deelnemen. Vooral jonge kunstenaars worden uitgenodigd om deel te nemen.

De inschrijving is tot 30 november 2022 open. Deelname is mogelijk middels het ingevulde aanvraagformulier en maximaal vijf foto's van actuele grafische werken. Deze kunnen per post in digitale vorm of per e-mail aan grafikboerse@borken.de (max. 5 MB per e-mail) worden aangeleverd.

De jury van de Duits-Nederlandse Grafiekbeurs zal in december 2022 een voorselectie bepalen en vijf kunstenaars nomineren. De ingezonden kunstwerken moeten na deze selectie naar Borken worden gestuurd en worden op de 35e Duits-Nederlandse Grafiekbeurs tentoongesteld. De vijf genomineerde kunstenaars hebben daarnaast de mogelijkheid om gratis met een expositiestand aan de beurs van 3 tot 5 maart 2023 deel te nemen.

De jury van deskundigen selecteert uit de vijf genomineerde kunstenaars aan de vooravond van de beurs de uiteindelijke winnaar. De feestelijke prijsuitreiking zal tijdens de grafiekbeurs plaatsvinden.